Sexy

Drie jaar geleden kwam Kaat Bollen in opspraak omdat ze ‘te sexy’ was om haar beroep als psycholoog verder te zetten.

Omdat ze soms een pittige foto op haar insta-post, omdat ze gewoonweg sexy IS!

Ik schreef er toen wat over, wil dit graag, met enkele toevoegingen, nog eens delen in deze blog.

Te sexy om je beroep uit te oefenen? 
Alsof ‘vrouw zijn’ een veroordeling is!
Alsof er goed uit willen zien crimineel is!
Alsof zijn wie je bent slecht is!

Het doet me herinneren aan de tijd dat ik zetelde in het Parlement en door mijn partij werd teruggefloten:

– omdat mijn antwoordapparaat (ingesproken door mijn zoontje) niet professioneel genoeg was! 
Nee, maar het is MIJN antwoordapparaat, en IK vind het ok! 

– omdat mijn kledingstijl anders was dan anderen!
JA! Ik ben ook anders, ik ben mezelf! 

Sexy foto’s moest ik plots verwijderen terwijl deze tijdens de campagne nog meer dan welkom waren en ik mocht geen fotoreportage meedoen met Nina magazine, die me gevraagd hadden als ‘meest sexy Parlementslid’.

Alsof het erg is om er goed uit te zien?
Alsof dat een keuze is? Ik werd zo geboren weet je wel …

Sexy zijn, jezelf sexy voelen … dat mag, dat is ok, dat is niet vulgair en hoeft niet gemarginaliseerd te worden. 

De constante denigrerende opmerkingen over mijn uiterlijk, alsof ik me lelijker moest maken dan ik was … dát heeft mijn capabiliteit om mijn beroep uit te oefenen destijds wel degelijk beïnvloed.
Het heeft me neergehaald als persoon, omdat ik niet mocht zijn wie ik was.
Ik was niet grijs genoeg om politieker te zijn!

Horen politiekers geen weerspiegeling te zijn van de bevolking? Is het dan niet beter dat er wat buitenbeentjes tussen lopen, die de andere buitenbeentjes de moed geven om te blijven wie ze zijn? Mogen we op onze eigen sociale media niet posten wat we willen?

Dat zou nooit een job mogen beïnvloeden. Wat we in onze vrije tijd, in onze privé , doen daar zou geen enkele instantie macht over mogen hebben.

– Maar we weten allen dat het anders is, sinds Corona en de druk die toen werd uitgeoefend binnen verschillende beroepen om zich te laten inenten.-

Iedereen heeft het recht om zich sexy voor te doen, en sexy te voelen.
Er worden zoveel mensen afgerekend op hun uiterlijk.
Te dik, te mager, te ros, kaal, … te knap.

Mijn intelligentie daalt niet of stijgt niet door mijn kledingkeuze, ik blijf exact dezelfde persoon of ik nu make-up draag of niet, of ik in pyjama rond loop of in een sexy korte jurk, of ik hakjes draag of sneakers, wanneer mijn haar rood, blond, zwart of grijs is.

Ik ben Minneke!

Waarom toch steeds mensen afbreken omtrent hun uiterlijk, hun stijl, om wie ze zijn?

Ik herinner me nog goed dat ik als tiener ook het buitenbeentje was.

Terwijl iedereen in de jaren ’90 rond liep in een Tabago broek met Z&J trui en liefst Buffalo’s er onder, was ik de enige in mijn ‘crew’ die rond liep in botjes met hakken, een flodder-broek en een spannende trui er op aan, vaak nog met een gekleed vestje …. Anders! 

Gelukkig waren mijn vrienden een toffe bende en vonden ze dat net ‘cool’.

Ik heb altijd een heel aparte kledingstijl gehad -heb me ook altijd een beetje apart gevoeld – .

Gelukkig heb ik de durf en het lef om gewoonweg te zijn wie ik ben en geef ik zero fucks om wat men over me denkt, hoewel de dingen die gezegd worden vaak heel sterk binnen komen en echt kunnen kwetsen.

Ik probeer dat naast me neer te leggen en een uitgesproken persoonlijkheid te blijven.

Zo ging ik een keer solliciteren voor een job in de mode. Het was putteke winter en ijzig koud. Ik droeg drie rokken over mekaar, twee paar beenwarmers in mekaar gefronst en nog een paar beenwarmers aan mijn polsen en een jas die wel uit de jaren 1900 leek te komen.

Zo ging ik op pad, met mijn sollicitatiebrieven in de hand, van winkel naar winkel, op zoek naar een job in de mode-sector.

Gelukkig zag de gerante van Scotch & Soda mij niet als een rare, maar net als iemand die stijlen durft combineren. Iemand die gewoonweg ‘durft’. Ze twijfelde geen seconde om me aan te nemen.

Godzijdank zijn die mensen er ook nog.

Die net voor identiteit gaan, voor persoonlijkheid, geen meelopers die de kudde volgen en in een verdwaasde grijze waas van onpersoonlijkheid tussen de lijntjes loopt.
Hoe je je kleedt is dan nog een keuze.

Maar hoe je lichaam, je gezicht, er uit zien, dat niet.
Met jouw lijf werd je geboren en daar mag je trots op zijn.
Of het nu sexy wordt geacht of niet.

Jouw stijl, jouw sexyness -of net niet- doet niets aan jouw vermogen om jouw job uit te oefenen!

Het zijn idioten die met hun bekrompen brein anderen terecht wijzen op hun uiterlijk en hun voorkomen.
Die macht, om iemand uit hun job te zetten , of zelfs weg te pesten, zou niemand mogen hebben.

Bollen! Bollen heeft ballen … 

En terecht, we zouden allen de ballen moeten hebben om trots te zijn op ons lichaam.

Jij mag jezelf sexy voelen! Eender wanneer ❤️

Foto: Minneke De Ridder


Minneke De Ridder

Minneke De Ridder

Minneke is een felbesproken ex-politica met een uitgesproken mening. Haar sociaalvoelendheid en haar blik op zowel mens als dier maakt van haar een aanspreekpunt voor velen, waardoor ze vaak een andere, ruimere kijk heeft op ‘het dagelijkse leven’. Haar pittige meningen werden al meermaals gepubliceerd. Tijdens de lockdown introduceerde ze de “groedselkast” in Nijlen, een concept dat al in tien gemeenten navolging kreeg. Minneke leeft een eerder bescheiden en zo natuurlijk mogelijk leven. Voor haar liefst geen poespas! Meer over Minneke De Ridder

U wilt reageren op deze blogpost? Dat kan op onze facebookpagina!

Vindt u wat u net las interessant? Overweeg dan om u in te schrijven op de nieuwsbrief van deze blog en ontvang een e-mail telkens iets nieuws verschijnt.


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com