De slag van De Ridder

door Minneke De Ridder

Minneke blogt over het dagdagelijkse leven en de dingen die ze heeft meegemaakt.

 • Natte Pootjes

  Natte Pootjes

  Drie jaar geleden zat ik in de zetel de nieuwslus aan het bekijken. Ik doe dat bijna nooit maar mijn partner was al gaan slapen en ik was wat brainless aan het zappen op tv. Beelden van de overstromingen in Wallonië/Pepinster verschenen op het scherm en grepen me rond de keel. Als grote dierenvriend was…

  Lees meer

 • Superheld.

  Superheld.

  Gisteren was teerfeest van de VZW waarin ik bestuurslid ben. ‘s Morgens vroeg uit de veren, want de zaal moest er piekfijn en feestelijk uitzien.Tafels netjes indekken, decoreren, … Nog rap de ramen eens wassen, want die waren vies …Tot een stuk in de namiddag waren we met een hele bende in de weer. Thuis…

  Lees meer

 • Hersenmist

  Hersenmist

  12 jaar geleden …Ik zetelde nog in het parlement. Ellenlange vergaderingen, dossiers studeren, teksten schrijven, ministers ondervragen, wetten lezen … plots veranderde er iets. Onthouden ging niet meer, ik geraakte moeilijk uit mijn woorden en had black outs.Deze black outs verontrusten me het meest. Er waren ‘gaten’ in mijn geheugen. Minuten tot uren waar ik…

  Lees meer

 • Retteketet! Carnaval opzijgezet.

  Retteketet! Carnaval opzijgezet.

  Ik blijf deze week maar best even weg van alle sociale media …. We worden bestookt met foto’s van kindjes (en volwassenen) die feest vieren. Retteketet! Ik heb mijn feestneus opgezet … Het is CARNAVAL!!! Maar ik stoor me een beetje (een beetje hard) aan het feit dat de traditie rond gans het carnaval-gebeuren wat…

  Lees meer

 • ‘Tetten bloot!’ De strijd van een tienermoeder

  ‘Tetten bloot!’ De strijd van een tienermoeder

  25 jaar geleden lag ik in de arbeidskamer. Het was net na het avondeten toen de weeën al snel op mekaar volgden, de pijn was intens. Op naar het moederhuis! “Wenst u epidurale?” “Ja doe maar, ik wil nog even rust vooraleer het échte werk begint.” Had al van enkele dagen tevoren voorweeën en ‘s…

  Lees meer

 • Doorgeefhondjes

  Doorgeefhondjes

  “Dringend gezocht! Herplaatsing voor een klein hondje. Gratis.” Zulke oproepen worden ons tegenwoordig om de oren geslagen op sociale media. En dan kruipt mijn haar recht omhoog. Dan denk ik: “Daar heb je weer een doorgeefhondje!”  Huisdieren worden vaak behandeld alsof ze een GSM zijn. Scherm kapot, we kopen nieuwe! Komt er een nieuw model…

  Lees meer

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com