Mijmeringen uit het hinterland

door Bart Houwen

Observeren en beleven gaan hand in hand als het over schrijven gaat. Vooral goed observeren, waar anderen soms niet op letten, vormt een heerlijk component.
Dé invalshoek is vaak iets oppervlakkig meemaken en na wat gemijmer beseffen dat er maatschappelijk interessante raakvlakken zijn. Anekdotisch, misschien, maar beleefd. De eenvoud van het leven en de dingen, niet zwaarwichtig, eerder mijmerend. Stilstaan bij het leven.

 • Medisch Onderzoek, een kwelling…

  Medisch Onderzoek, een kwelling…

  Ik was onlangs te gast bij mijn vriend, ik geef hem de fictieve naam Carlos, het was mijn verjaardag. Vriendelijke Carlos had een gebakje voorzien. Na de taart en de levendige gesprekken, wou hij me een digestieve inschenken. Want op zulke dagen is alleen koffie niet echt zaligmakend. Mooi, maar ik tekende toch wat voorbehoud.…

  Lees meer

 • De applausgeneratie

  De applausgeneratie

  Ik voelde het onlangs naar aanleiding van een radio-uitzending nog eens zo sterk aan, gedoe om de applausgeneratie… Een hele tijd geleden stond ik voor het huis van de mama van mijn twee kleindochters. De motor van de auto draaide, want het moest snel gaan. Ik moest een kleindochter op zaterdagmorgen naar enkele hobby’s en…

  Lees meer

 • Echte sport

  Echte sport

  Wat doet een mens als men voor enkele uren wordt opgevorderd om te babysitten? Na alle opgelegde taken, als de rust in huis is teruggekeerd, kent het vreemde huis haar beperkingen. Zelfs de plaatselijke koelkast bevat allerlei dingen die niet meteen tot de verbeelding spreken. Saai kraantjeswater blijkt de oplossing. Vooraf kreeg ik info over…

  Lees meer

 • Help me please, aidez- moi svp…

  Help me please, aidez- moi svp…

  Als kind en als opgroeiende jongeling vond ik talen altijd interessanter dan wetenschappen en wiskunde. Ik vond dat ik relatief goed was in talen. Voor Frans, moest ik toen een haalbare inspanning leveren, Engels ging als van vanzelf. Duits was wat opletten, maar uiteindelijk kon ik goed mijn plan trekken. Het ging verder dan het…

  Lees meer

 • Overal tapijt

  Overal tapijt

  Enige tijd geleden informeerde een nieuwlezer me op Radio 1 dat het West-Vlaams tapijtenbedrijf Mc Three definitief zijn deuren sloot. Ken ik de firma? Onmogelijk, want zoveel firma’s  veranderen om de haverklap van naam. Vaak heeft dat te maken met overnemers of nieuwe samensmeltingen die tot grotere gehelen leiden. Niet verwonderlijk, die sluiting. Wie legt…

  Lees meer

 • Een huwelijksfeest, niet simpel…

  Een huwelijksfeest, niet simpel…

  Voor wie al wat langer op deze aardbol rondloopt, weet dat een huwelijksfeest bijwonen geen evidente zaak is geworden. Voor zoiets worden uitgenodigd is op zich al bijna een rariteit. De oubollige standaardnormen zijn gelukkig verdwenen, maar het wordt er daarom niet eenvoudiger op. Sterker, je weet vandaag nauwelijks wat je te wachten staat. Dat…

  Lees meer

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com